Дарина Григорова, снимка: Ваня ФилиповаZ-ащото…Снимката е на паметника на 13-годишния Кирил

...
Дарина Григорова, снимка: Ваня ФилиповаZ-ащото…Снимката е на паметника на 13-годишния Кирил
Коментари Харесай

Дарина Григорова на 25.02.2022 г.: Който иска, може да разбере какво е ставало в Украйна

Дарина Григорова, фотография: Ваня Филипова

Z-ащото…

Снимката е на паметника на 13-годишния Кирил Сидорюк, умрял, до момента в който засланя с тялото си 9-годишната си сестричка от обстрела от киевските военни на 29 август 2014 година в Петровское, Луганска област. За всяко дете от Алеята на ангелите в Донецк има такава история.

Ще кажете, това е покруса, само че е отбрана против сепаратистите, те са въоръжени. Киев обаче стреля по мирни жители всичките тези 8 години. А от 2 юни 2014 година употребява авиация против регионалната администрация на Луганск. СУ-25 стреля по постройката с ракета, има видео с жертвите и ранените – виновността им е, че не желаят да признаят майдана. Обяснението на Киев тогава е – самовзривили са се с климатик, сепаратистите са отговорни. Одеса 2 май 2014 година – самозапалили са се, селищата по границата на ЛНР и ДНР, с порутени от бомби къщи и инфраструктура, в която живеят 100 000 “сепаратисти ”, и те се самообстрелват, самоубиват със снаряди, с дронове. Впрочем обстрелите са заран рано и вечер, отвън работното време на “наблюдателите ” на ОССЕ, белите каски. Точно за тези прифронтови жители на двете републики почна евакуацията за Русия.

А по какъв начин мислите, че живеят несъгласните с режима в останалата част на Украйна? Да почнем с Луганска и Донецка област, които гласоподаваха на референдума от 11 май 2014 година

По публични данни от Киев – за доброволческия батальон “Торнадо ”, настоящ 2014–2015 година в Запорожка, а след това в Луганска област. Осъдени през 2017 година за безчинства, грабежи, убийства по изключително нечовечен метод, на жители, обвинени в благосклонности към “сепаратистите ”. В мазето на гимназията в Приволие (предградие на Лисичанск) доброволците от майдана “Торнадо ” оборудват камера за мъчения на локални поданици, които са фиксирали на видео.

Ще кажете, стават такива военни закононарушения, само че не трябва да се обобщава за всички доброволчески батальони, нищо че имат нацистка символика, това е единствено екзотика. Батальон “Азов ” работи в Мариупол и там мястото за мъчения е в “библиотеката ”. За зверствата против мирни жители на батальона “Айдар ” има отчет на “Амнести интернешънъл ”.

Може би ще кажете, нали са разформировани тези батальони? Не, трансформирани са в Националната армия и са под контрола на Министъра на вътрешните работи Аваков.

Знаете ли какъв брой хора изчезват в Украйна и какъв брой са в пандизите за политическа позиция, разбирай, за инакомислие, за незадоволителна русофобия? За неналичието на следствие за убийството на журналиста и писателя Олеся Бузина, не се ли чудите? Татяна Монтян, юрист, журналист, фамилията й е в Киев, обезверено смела жена, пази такива съграждани, съдени за държавна измяна единствено поради благосклонността им към Русия. Може да чуете отчета й пред Съвета за сигурност в Организация на обединените нации, в този момент от 17 февруари. С обстоятелства.

Но в случай че не ви се слуша " просепаратистка " украинка, вижте кино лентата на Надя Савченко «UKRAINIAN LIVES MATTER» от предходната година, още е в тубата – за “незалежното ” ръководство с американска помощ.

Z-ащо Русия посредством огромна военна интервенция принуждава за мир тази антиукраинска власт?

Защото Европа не проля нито една пацифистка сълза тези 8 години “мирна война ” за нито едно украинско, съветско, донбаско дете, както за сръбските деца през 1999 година, описът е дълъг – лист на нарушено “международно право ”. Защото се стигна до такава степен, че някогашен смешник и сегашен украински президент да декларира на конференцията за сигурност (!) в Мюнхен, че желае нуклеарен статут, на което върховен еврочиновник гръмовно туитна: “No shopping in Milano! ” – полезности.

 

Инфо: Facebook

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР